Werkwijze

Onze werkwijze: Geen ellenlange blaadjes met oefeningen maar gewoon weer
hands-on fysiotherapie en patronen doorbreken!

Fysiotherapie is een erg ruim en soms vaag begrip. Velen weten niet wat ze precies kunnen verwachten tijdens een afspraak bij de fysiotherapeut. Tijdens de intake onderzoeken wij waar de oorzaak vandaan komt en kunnen we samen met jou een behandelplan samenstellen. Geen enkele klacht uit zich hetzelfde en daarom vinden wij het belangrijk dat elk behandelplan aangepast wordt op jouw klacht. Dankzij onze behandelmethode en werkwijze ervaren patiënten sneller merkbaar verschil. Dit komt omdat wij vanuit een andere aanpak werken en het lichaam op een andere manier bekijken.

Maar, wat is die aanpak dan eigenlijk?

Anatomy trains geeft je een nieuwe kijk op het lichaam en ook op de aanpak van jouw klachten. Wij voeren een aantal korte testen uit en observeren waar de klachten vandaan komen. Wij zien het lichaam als één geheel en kijken niet alleen waar de klacht zich uit, maar waar de klacht daadwerkelijk vandaan komt. Zo kunnen knie klachten bijvoorbeeld vanuit de voet, heup of rug ontstaan. Wij kijken dus niet alleen naar spieren maar juist ook naar bindweefsel, gewrichten, buik en littekenweefsel.

Tijdens de behandeling maken wij gebruik van verschillende hands-on technieken en gerichte training om het lichaam snel te laten herstellen. Daarbij zijn wij uit op balans in het lichaam en streven wij naar een langdurig herstel om overbodige afspraken te voorkomen. Houd er rekening mee dat je na de behandeling in lichte beweging moet komen om je doel te behalen.

Wil je meer weten over deze techniek? Klik dan hier voor een filmpje over een introductie van Anatomy Trains

_______________________________________________________________________________________

Naast hands-on behandelen gaan we dus ook aan de slag met gerichte training. Door oefeningen en krachttraining/mobiliteitstraining kunnen je klachten weg blijven en gaan we op zoek naar patronen in je leven die we mogen doorbreken om de klachten niet terug te laten komen. 

Wij bekijken je klacht dus van verschillende invalshoeken. Zo komen fysiotherapie en coaching samen.